logo Diamed Obesity

Centru medical pentru Diabet zaharat, Nutritie, Boli Metabolice și Boli Interne
Conf. Dr. Moroșanu

Consultație Diabet | Centru Medical Diamed Obesity
52
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-52,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Consultație Diabet

  • Consultatie diabet zaharat
  • consultatiediabet
  • Consultatie diabet zaharat
  • consultatiediabet

Diabetul zaharat reprezintă o afecțiune a pancreasului, organ care, în mod normal prin secreția sa de insulină, asigură un nivel constant al glucozei în sânge.

În momentul în care apare scăderea numărului de celule pancreatice secretoare de insulină nivelul glucozei din sânge nu va mai putea fi controlat corespunzător și se vor înregistra valori ale glicemiei modificate (peste 110 mg/dl= valoare maximă normală). În acest moment medicul specialist va pune diagnosticul de diabet zaharat.

În cazul diabetului de tip 2 simptomele sunt de obicei foarte ușor de trecut cu vederea. Bolnavul își dă seama că are o problemă abia după ce boala evoluează foarte mult și produce daune serioase organismului.

La diabetul de tip 1 în schimb, simptomele sunt foarte acute și apar brusc, în decursul a câteva săptămâni de la declanșarea bolii.

În ambele cazuri, simptomele sunt în mare măsură similare, deși există și anumite manifestări specifice fiecărui tip în parte. Ele sunt provocate de creșterea anormală a nivelului glicemiei din sânge.

Foamea și oboseala sunt două simptome legate între ele, pentru că apar din cauza imposibilității corpului de a transforma hrana în energie. În mod normal, corpul transformă alimentele consumate în glucoză, iar celulele folosesc această glucoză pentru a produce energie. În lipsa insulinei, pe care organismul unui diabetic nu o poate produce, celulele nu au insulină și astfel glucoza nu mai este transformă în energie. Bolnavul se simte mereu foarte obosit și flămând.

Urinarea frecventă și setea excesivă sunt alte două simptome care se manifestă în cazul bolnavului de diabet zaharat. În cazul unui organism bolnav de diabet, rinichii nu mai filtrează normal iar concentrația de glicemie din organism va atrage un cerc vicios de procese metabolice. În cazul rinichilor aceștia vor produce tot mai multă urină, încercând să rezolve problema. Iar producerea de urină necesită consumarea a cât mai multe lichide, prin urmare bolnavului îi va fi mereu sete.

Gura uscată și mâncărimi ale pielii sunt rezultatul urinatului excesiv. În urma disfuncției renale diabeticul va suferi de deshidratare. Acest lucru se va manifesta, mai ales, prin senzația de gură uscată și prin mâncărimi ale pielii.

Vederea încețoșată poate să survină ca urmare a instalării diabetului zaharat. Inflamația generalizată produsă de boala diabetică va afecta, de cele mai multe ori, cristalinul. Astfel bolnavul de diabet nu va  mai putea vedea clar formele din jur.

În cazul în care observați și dumneavoastră aceste simptome este indicat să nu mai amânați vizita la medicul diabetolog.  În cadrul primei consultații, medicul specialist va parcurge o listă de verificări esențiale pentru a stabili cu precizie diagnosticul si planul corect de tratament.

Așadar medicul va întocmi,  în primul rând, istoricul dumneavoastră medical, întrebându-vă despre stilul dumneavoastră de viață, istoricul bolilor și evoluția tratamentelor anterioare. Apoi, medicul diabetolog vă va face o examinare fizică completă. În vederea realizării analizelor medicale vi se vor lua mostre de sânge și de urină. În funcție de simptomele avute, de istoricul dumneavoastră medical, de examinarea fizică și de rezultatul analizelor dumneavoastră, medicul diabetolog va stabili diagnosticul și va întocmi un plan de tratament. În cadrul centrului nostru medical consultațiile în ambulatoriu pentru specialitatea Diabet sunt decontate de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Galați. De asemenea, Centrul Medical Diamed Obesity este pregătit pentru a vă prelua și în sistem de internare de zi.

CONDIȚIILE ACORDĂRII CONSULTAȚIILOR ÎN AMBULATORIU DE SPECIALITATE:

1. Serviciile medicale în ambulatoriul de specialitate se acordă astfel:

  1. consultul în cazul asiguraților care nu au fost dignosticați cu diabet consultul se face în baza Biletului de trimitere eliberat de medicul de familie, medici specialist din ambulatorii, medici din cabinet medicale în contract cu CNAS;
  2. consultul asiguraților diagnosticați cu ”Diabet zaharat cu sau fără complicaţii ” sau ”Diabet insipid” consultul se acordă prin prezentare directă la medicul la care s-a făcut programarea;

2. Pacientul trebuie să facă dovada calității de asigurat (adeverință de salariat, adeverință de asigurat/ coasigurat, șomaj, cupon pensie, ajutor social, card European, etc);

3. Pacientul trebuie să se prezinte la consultație cu documente de identitate (carte/ buletin de identitate, pasaport, certificate de naștere în cazul copiilor sub 14 ani);

4. Pacientul trebuie să se prezinte pentru consult cu Cardul de Sănătate/adeverință înlocuitoare card;

Consultație Diabet

Nu amânați controlul medical în cadrul Centrului Medical Diamed Obesity dacă și dumneavoastră prezentați simptomele descrise în acest articol. Misiunea noastră este sănătatea dumneavoastră.