logo Diamed Obesity

Centru medical pentru Diabet zaharat, Nutritie, Boli Metabolice și Boli Interne
Conf. Dr. Moroșanu

Consultație Nutriție | Centru Medical Diamed Obesity
43
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-43,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Consultație Nutriție

  • Consultatie nutritie
  • Consultatie nutritie

Obiceiurile noastre de viaţă sunt foarte importante deoarece a fi sedentar, a mânca la întâmplare şi a fi supraponderal sunt aspecte care cresc riscul de a ne îmbolnăvi. Cu cât greutatea noastră corporală este mai mare, cu atât este mai probabil să suferim de hipertensiune, boli de inimă, să devenim victimele unui accident vascular cerebral, sau să dezvoltăm diabet zaharat şi chiar anumite forme de cancer.

O  alimentaţie sănătoasă conduce către obținerea și păstrarea unei greutăți corporale optime. Aceste două aspecte ne aduc multe beneficii. Starea de sănătate ne conferă mai multă energie pentru a ne bucura de viaţă şi să ne simțim bine alături de cei dragi nouă. În plus, prin abordarea unui stil de viață sănătos,  vom reducem considerabil riscul de a dezvolta diferite afecţiuni care ne pot umbri bucuria de a trăi.

Sunt numeroase studii de specialitate realizate de către oamenii de știință care au demonstrat clinic faptul că o scădere ponderală cu numai 10% din greutatea corporală totală ne ajută enorm să ne gestionăm și să ne controlăm problemele de sănătate. Dacă suferiți deja de diabet, hipertensiune arterială, colesterol mărit sau dacă sunteți obez, controlul greutății corporale vă va aduce beneficii atât pentru îmbunătățirea stării dumneavoastră de sănătate cât și pentru îmbunătățirea calității vieții.

Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii efectuate în 2010 afirmă despre românii lucruri alarmante. Aceste statistici punctează faptul că românii cântăresc în prezent mai mult decât oricând. Astfel aceste statistici susțin faptul că peste 8 milioane de români sunt supraponderali sau obezi.

Așadar dacă vă aflați printre cetățenii români vizați de statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu aveți timp de pierdut. Pentru îmbunătățirea stării dumneavoastră de sănătate dar și pentru îndreptarea imaginii de sine nu ezitați să vă adresați unui medic nutriționist.  Acesta este medicul specialist care va ști cum să vă ajute. Chiar dacă procesul de slăbire pare un demers la îndemâna oricui, totuși pe parcursul curei de slăbire se pot întâmplă multe dezechilibre. Slăbirea este un proces îndelungat care necesită maximă atenție. Pentru a evita decompensarea organismului și mai ales instalarea efectului yo-yo la finalizarea curei de slăbire, este cel mai indicat să colaborați îndeaproape cu un medic nutriționist.

 Nu numai că nu veți suferi de foame pe timpul curei, dar organismul dumneavoastră nu se va decompensa, dacă alegeți ajutorul unui specialist. De asemenea veți scăpa de nedoritul efect yo-yo. Acesta este o reacție metabolică ce apare în urma unei diete radical restrictive. Astfel restricțiile alimentare din cursul unei diete, determină o sumă de modificări ale metabolismului care declanșează acumularea rapidă de kilograme la revenirea la o alimentație normală.

Așadar în cadrul unei consultații la medicul specialist nutriționist veți fi investigat amănunțit.  Medicul nutriționist va întocmi,  în primul rând, istoricul dumneavoastră medical, întrebându-vă despre stilul dumneavoastră de viață, istoricul bolilor și evoluția tratamentelor anterioare. Apoi, medicul vă va face o examinare fizică completă și în vederea realizării analizelor medicale vi se vor lua mostre de sânge și de urină. În funcție de simptomele avute, de istoricul dumneavoastră medical, de examinarea fizică și de rezultatul analizelor dumneavoastră, medicul nutriționist vă va întocmi un program de management al greutății. În cadrul clinicii noastre consultațiile în ambulatoriu sunt decontate de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Galați. De asemenea, Centrul Medical Diamed Obesity este pregătită pentru a vă prelua și în sistem de internare de zi.

CONDIȚIILE ACORDĂRII CONSULTAȚIILOR ÎN AMBULATORIU DE SPECIALITATE:

1. Serviciile medicale în ambulatoriul de specialitate se acordă astfel:

  1. consultul în cazul asiguraților care nu au fost dignosticați cu diabet consultul se face în baza Biletului de trimitere eliberat de medicul de familie, medici specialist din ambulatorii, medici din cabinet medicale în contract cu CNAS;
  2. consultul asiguraților diagnosticați cu ”Diabet zaharat cu sau fără complicaţii ” sau ”Diabet insipid” consultul se acordă prin prezentare directă la medicul la care s-a făcut programarea;

2. Pacientul trebuie să facă dovada calității de asigurat (adeverință de salariat, adeverință de asigurat/ coasigurat, șomaj, cupon pensie, ajutor social, card European, etc);

3. Pacientul trebuie să se prezinte la consultație cu documente de identitate (carte/ buletin de identitate, pasaport, certificate de naștere în cazul copiilor sub 14 ani);

4. Pacientul trebuie să se prezinte pentru consult cu Cardul de Sănătate/adeverință înlocuitoare card;

Consultație Nutriție

Nu amânați consultația în cadrul Centrului Medical Diamed Obesity dacă și dumneavoastră doriți un program de management al greutății. Misiunea noastră este sănătatea dumneavoastră.