logo Diamed Obesity

Centru medical pentru Diabet zaharat, Nutritie, Boli Metabolice și Boli Interne
Conf. Dr. Moroșanu

Conf. Dr. Andreea MOROȘANU | Diamed Obesity Galaţi
15585
page-template-default,page,page-id-15585,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Conf. Dr. Andreea MOROȘANU

Andreea Moroșanu, psiholog, conferențiar doctor și medic specialist Diabet, Nutriție și Boli metabolice, fiica doamnei conferențiar doctor Magdalena Moroșanu, duce ștafeta vocațională mai departe.

Sub semnul tradiției dar și al inovației, conferențiar doctor Andreea Moroșanu, este posesoarea mai multor premii cum ar fi PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN POSTER acordat în cadrul The First International Students’ Congress din Novi Sad, Serbia și Muntenegro în 2006; PREMIUL “MEDIC REZIDENT DE EXCELENȚĂ” oferit de către Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Sanofi-Aventis în cadrul celui de-al cincilea Congres Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice care a avut loc la Craiova; PRIZE FOR POSTER (Locul II) acordat în cadrul celui de-al 34-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, cu participare internațională ce a avut loc la Sinaia; PREMIUL NeuRoDiab 2010 înmânat pentru activitatea științifică susținută în domeniul neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic în cadrul Simpozionului NeuRoDiab 2010 de la Sinaia.

Cea mai nouă carte publicată, denumită ”Monitorizarea continuă a glucozei – Tehnică de evaluare în diabetul zaharat.” a văzut lumina tiparului la Editura Europlus din Galați, în anul 2015 și se înscrie într-un lung șir de publicații pe care, domnișoara conferențiar doctor Andreea Moroșanu, le-a realizat de-a lungul anilor. Fie ca este vorba de lucrări științifice publicate în calitate de co-autor, fie că este vorba de publicații științifice realizate ca prim autor, lista lucrărilor științifice pe a căror copertă apare numele domnișoarei Moroșanu este foarte lungă.

Cu o activitate științifică impresionantă, având numeroase participări la manifestări științifice cum ar fi congrese, conferințe, simpozioane sau simple cursuri, domnișoara Andreea face cinste numelui Moroșanu, călcând cu mult succes pe urmele mamei sale. Ambiția și dorința de depășire a propriilor limite fiind o trăsătură de familie, vocația domnișoarei Andreea Moroșanu s-a conturat ușor și sigur. În anul 1995 aceasta va absolvi cursurile liceului teoretic “Vasile Alecsandri” din Galaţi. Profilul Matematică – Fizică pe care aceasta îl studiase timp de patru ani, o va ajuta în conturarea carierei viitoare. Așadar, sub semnul tradiției, domnișoara Andreea Moroșanu va fi admisă la medicină în anul 1995.

Pe urmele mamei sale, aceasta, va deveni medic în anul 2002, când va absolvi cursurile facultății de Medicină Generală ale Universității de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Bucureşti. Anul următor, 2003, va fi anul în care domnișoara Andreea Moroșanu se va înscrie la doctorat în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca. Nu departe de acest moment și anume în anul 2005 domnișoara Andreea Moroșanu devine medic rezident în cadrul Centrului Clinic de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Cluj-Napoca.

În anul 2006 Andreea Moroșanu va obține masterul în Informatică medicală şi biostatistică la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca. Teza de doctorat, pe specialitatea Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice, se numește Monitorizarea glicemică continuăși îi va aduce titlul de doctor domnișoarei Andreea Moroșanu în anul 2008. Anul 2011 este un an încununat de succes, deoarece este anul în care domnișoara Andreea Moroșanu devine medic specialist în Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice în cadrul Spitalului ”Sf. Apostol Andrei” Galaţi, calitate confirmată prin ordinul Ministerului Sănătății nr.2025/2008.

Între anii 2011 și 2014 domnișoara Andreea Moroșanu se va pune în slujba pacienților săi în cadrul Spitalului  Clinic de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Anul 2014 a reprezentat o dublă pierdere pentru administrația spitalului Clinic de Urgenţă Judeţean Galaţi, însă a reprezentat un câștig enorm pentru pacienții gălățeni. În acest an domnișoara Andreea Moroșanu va deveni medic specialist în Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice în cadrul Cabinetului Medical Individual  Dr. Moroșanu Magdalena din Galați.

Alături de mama sa Andreea Moroșanu va pătrunde, dar, mai ales, va depăși tainele meseriei. Anul următor Andreea Moroșanu va completa echipa centrului medical Diamed Obesity, ale cărei fundații fuseseră temeinic stabilite anul precedent de către conferențiar doctor Magdalena Moroșanu. Însă tradiția fără inovație nu ar putea niciodată să producă progres. Așadar domnișoara Andreea Moroșanu, călcând pe urmele mamei sale,  va  duce ștafeta mult mai departe. Devenind medic primar specializat  în Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice în anul 2015 Andreea nu se va opri doar la această calitate.

Setea de cunoaștere este o caracteristică de familie, de aceea domnișoara Moroșanu se va înscrie la cursurile facultății de Psihologie și Științele Educației în cadrul Universitășii Transilvania din Brașov în anul 2010. În anul 2014 Andreea Moroșanu va deveni licențiată și în psihologie. Pentru că orice învățat adevărat dorește să își ajute semenii împărtășindu-le din cunoașterea lui, domnișoara Andreea Moroșanu, va deveni în anul 2010 asistent universitar în cadrul departamentului de Sporturi Individuale şi Kinetoterapie pe lângă Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport în cadrul Universității “Dunărea de Jos” Galaţi. Apoi în anul 2012 aceasta va deveni lector universitar în cadrul aceluiași departament, funcție pe care o va deține până în anul 2016.

Din anul 2016 și până în prezent domnișoara Andreea Moroșanu va deține funcția de conferențiar universitar în cadrul departamentului de Științe Generale pe lângă Facultatea Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, în cadrul Universității “Dunărea de Jos” Galaţi. 

Deși pleiada de titluri și premii acordate domnișoarei Andreea Moroșanu de-a lungul anilor este impresionantă, în spatele acestora se află o persoană caldă, pregătită oricând să întindă o mână de ajutor. Pe scaunul biroului din cabinetul cochet al centrului medical Diamed Obesity ne va întâmpina cu zâmbetul pe buze și cu multă solicitudine fața luminoasă a Omului Andreea Moroșanu, gata oricând să ne ofere cele mai sigure și eficiente soluții terapeutice.