logo Diamed Obesity

Centru medical pentru Diabet zaharat, Nutritie, Boli Metabolice și Boli Interne
Conf. Dr. Moroșanu

Conf. Dr. Magdalena MOROȘANU | Diamed Obesity Galaţi
15575
page-template-default,page,page-id-15575,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Conf. Dr. Magdalena MOROȘANU

Despre doamna Conf. Dr. Magdalena Moroșanu se pot afirma simplu trei cuvinte: pasiune pentru excelență. Dovadă, acestei afirmații, stau multitudinea de cursuri postuniversitare absolvite, cărti publicate sau participări la congrese și simpozionane de profil. Încă din anul 1969 când, după absolvirea liceului “Al. I. Cuza” din Galați,  aceasta devenea student la medicină generală, în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie Iaşi, vocația doamnei doctor Magdalena Moroșanu devenea clară.  

Absolvind Facultatea de Medicină Generală, promoția anului 1976, doamna doctor primește diploma cu numărul 260707/4200, care este evidența certă a anilor de muncă și de studiu studențesc. Anul 1984 va aduce o altă atestare și anume aceea a specializării în Medicină Internă. Calitatea de medic specialist, dobândită în acest an și confirmată prin ordinul Ministerului Sănătății nr.459/1984, a reprezentat doar un mic pas pe care doamna conferențiar doctor l-a realizat pe lunga potecă a vocației.

O viață dedicată studiului și întrajutorării semenilor cere perseverență și, de cele mai multe ori, sacrificii. Ca atare, în anul 1988, doamna Conf. Dr. Moroșanu Magdalena se înscrie la cursurile de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, de unde va absolvi ca medic specialist în anul 1990.

Calitatea de medic specialist îi este recunoscută doamnei profesor doctor prin ordinul Ministerului Sănătății nr.105/1991. Anul 1995 va fi un alt an încununat de succes, deoarece este momentul în care doamna doctor va deveni medic primar în specialitatea Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice. Primariatul este atestat anul următor (1996), prin ordinul Ministerului Sănătății nr.91/1996. Studiul continuă, căci setea de cunoaștere și perfecționare va merge și mai departe.

Între 1999 și 2006 se va desfășura perioada doctoratului, susținut de doamna conferențiar doctor în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj- Napoca, sub atenta îndrumare a distinsului conducător științific, domnul profesor universitar doctor Nicolae Hâncu. Titlul tezei: “Tulburări de comportament alimentar şi echilibru ponderal în populaţia generală” primește, fără doar și poate, distincția CUM LAUDE.

Atenția pentru detalii și spiritul organizatoric au încununat cu mare laudă imensul bagaj de cunoștințe de specialitate pe care doamna Conf. Dr. Magdalena Moroșanu le-a pus în slujba pacienților săi, de-a lungul anilor. Nu numai un bun profesionist, dar și un manager exigent, din anul 1997 până în anul 2014, doamna conferențiar doctor va deține funcția de medic şef de secţie Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Judeţean “Sf Apostol Andrei” Galaţi , titlu confirmat prin ordinul Ministerului Sănătății nr.596/1997. 

Anul 2014, chiar dacă a reprezentat o pierdere pentru administrația spitalului Clinic de Urgenţă Judeţean Galaţi, a însemnat un câștig pentru pacienții gălățeni. Acum este momentul în care ia naștere centrul medical DIAMED OBESITY, locul în care doamna conferențiar doctor își desfășoară activitatea și în prezent. Dubla specializare de medic specialist în Medicină Internă și Medic Primar Diabet, Nutritie și Boli metabolice, pe care doamna Conf. Dr. Magdalena Moroșanu le deține, concură pentru realizarea celor mai certe diagnostice și pentru stabilirea celor mai personalizate tratamente.

În cadul centrului medical Diamed Obesity, pe care doamna profesor doctor o manageriază alături de fiica sa Andreea Moroșanu, sănătatea pacienților este principala preocupare a personalului medical. Aici se stabilesc cele mai sigure diagnostice și se obțin cele mai rapide rezultate prin tratamente individualizate și atent monitorizate, deoarece la centrul medical Diamed Obesity sănătatea pacienților nu este o misiune imposibilă. Pasiunea pentru medicină nu ar fi nimic dacă nu ar fi dublată de dorința de a împărtăși și altora din fructele cunoașterii. Astfel în anul 2008 doamna profesor doctor Magdalena Moroșanu urcă la catedră în cadrul Universității “Dunărea de Jos” Galaţi.

La catedra departamentului de sporturi individuale şi kinetoterapie din cadrul Facultății de Educaţie Fizică şi Sport doamna profesor doctor va deține titul de conferențiar doctor și va coordona activitatea studențească până în anul 2014. Din anul 2014 până în anul 2018 doamna doctor Magdalena Moroșanu va deține calitatea de conferențiar în cadrul Facultății de Medicina si Farmacie, Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi. Printre principalele repere temporale s-au strecurat nenumărate alte evenimente nu mai puțin importante. Unul dintre acestea este momentul în care, în decursul anului 2009, doamna conferențiar doctor primește Atestatul de studii complementare în Managementul Serviciilor de Sănătate.

Alt moment important este anul 2001 când doamna doctor devine investigator principal studii clinice în diabet, boli cardiovasculare și obezitate. Medicina trebuie să fie bazată pe dovezi științifice de netăgăduit,  de aceea calitatea de investigator este deținută de doamna doctor și în prezent. Siguranța în tratarea pacienților se bazează pe dovezi științifice clare, pe care profesioniștii în domeniu le obțin doar prin educație medicală continuă.

Fie că discutăm despre doamna Conf. Dr. Magdalena Moroșanu, fie că o aducem în discuție pe doamna Conf. Dr. Magdalena Moroșanu, de fiecare dată vom vorbi despre un OM care și-a dedicat întreaga viața întrajutorării altora. Dovadă stă CV-ul impresionant care evidențiază o viață pusă în slujba cunoașterii și a pacienților.